23 липня 2020, 18:20, Україна

Зрошення в Україні потребує нових підходів для розвитку та інвестицій — Держводагентство

Про це у ході проведення круглого столу «Стратегії розвитку системи зрошення в Україні», який проходив 22 липня на Херсонщині, повідомив перший заступник Голови Держводагентства Олексій Кузьменков, інформує прес-служба відомства.

Під час круглого столу представники органів влади, депутати, аграрії, експерти у сфері зрошення та науковці обговорювали питання розвитку зрошення в умовах змін клімату та дефіциту водних ресурсів.

«На сьогодні, коли у світі площі зрошення щороку збільшуються, в Україні із 2,2 млн га зрошуваних земель поливається лише майже 500 тис. га. Відповідно ця галузь потребує нових підходів для розвитку та інвестицій», — зауважив Олексій Кузьменков.

З його слів, Держводагентство буде зважено підходити до врегулювання питання водозабезпечення в умовах дефіциту води та враховувати потреби як аграріїв, так і питні потреби населення.

У цьому контексті у водогосподарській галузі вже давно назріла проблема реформування системи державного управління щодо зрошення.

«Поштовхом для її розвитку може стати створення організацій водокористувачів, що дозволить передавати об’єкти зрошувальної інфраструктури аграріям для її ефективнішого використання та залучення інвестицій для модернізації», — повідомив перший заступник Голови Держводагентства.