23 липня 2020, 12:25, ЗЗР

Україна розпочала вивозити непридатні пестициди для утилізації за кордон

Про це інформує прес-служба «Європейської Бізнес Асоціації».

«Так, станом на сьогодні, загальний обсяг вивезених для подальшого видалення/утилізації небезпечних відходів складає близько 300 тонн (охоплює 2 проекти, де перший — вже завершено, а другий перебуває на фінальній стадії). Компанія-член Європейської Бізнес Асоціації, ТОВ «Сігмас Еколоджі», частина групи компаній S.I.Group Consort Ltd., Ізраїль, здійснювала роботу з належного пакування та вивезення комерційних партій непридатних пестицидів на завод компанії Tredi SAS (Seche Environnement SA) у Франції», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, першою партією у грудні 2019 року стали 110 тонн небезпечних відходів, що були відправлені на видалення/утилізацію з Херсонської області на завод компанії Tredi SAS (Seche Environnement SA) у Франції. З початку 2020 року роботу було продовжено.

«Усі роботи проводилися згідно з українським та європейським екологічним законодавством, у т.ч. Постановою КМУ №1120 від 13.07.2000 р., Регламентом ЄС №1013/2006, Базельською конвенцією про транскордонне перевезення небезпечних речовин, Стокгольмською конвенцією щодо стійких органічних забруднювачів тощо. Варто зауважити, що всі процедури відповідають технічним інструкціям та вищезазначеним нормативно-правовим актам», — зазначили в ЄБА.