23 липня 2020, 10:00, Урожай

Науковці Інституту зернових культур оцінили стан посівів пізніх ярих у полях

Про це свідчать дані аналітичної довідки агрометеорологічних умов та стану посівів, опублікованої на сайті НААН.

Зазначається, що на рослинах гібридів кукурудзи надраннього та оптимального строків сівби відмічено засихання 5-7 нижніх листків, за пізнього строку сівби — 4 листків. Стан посівів оцінюється переважно як добрий та задовільний.

«У рослин гречки триває масове цвітіння, у проса — викидання волоті. Стан рослин добрий. У сої відмічаються фази «цвітіння» та «формування бобів». Стан посівів переважно добрий. На окремих площах Київської, Харківської та Чернівецької областей відмічалося пожовтіння та в’янення рослин», — свідчать дані моніторингу стану рослин.

У буряків цукрових триває ріст коренеплоду та накопичування цукристості. Середня маса коренеплоду становить від 110 до 165 г. Стан посівів оцінюється як добрий та задовільний. Подекуди через посушливі умови відмічалося денне в’янення рослин.

Водночас, у рослин соняшнику триває фаза «цвітіння». Середній діаметр кошику становить від 10 до 19 см. Стан посівів переважно добрий, на окремих площах південних, східних та центральних областей відмічається денне в’янення рослин, пожовтіння листків через засушливі умови.