22 липня 2020, 11:00, Технології

На полігоні Digital Field досліджують комплексний функціонал сучасних агродронів

Кожен з етапів робіт, від аналізу посівних робіт — до регулярних обльотів і моніторингу розвитку біомаси та внесення ЗЗР, проводиться з використанням сучасних безпілотників компанії DroneUA. До їх числа увійшли:

  • Phantom 4 RTK — дрон, який дозволяє виконати точну зйомку всього поля з визначенням координат з сантиметровою точністю;
  • Phantom 4 Multispectral — дозволяє за один виліт отримувати весь необхідний спектр даних, щодо рівня розвитку рослин, наявності проблем з живленням та стресових ділянок на ранніх стадіях вегетації.
  • DJI Agras T16 — дрон-обприскувач, який дозволяє вносити засоби захисту рослин з продуктивністю до 10 га на годину. Дрон підходить для внесення як засобів захисту рослин, так і мікродобрив.

Всі технологічні операції на полях Digital Field з використанням дронів було розділено на три етапи:

  • аналіз посівних робіт;
  • регулярний моніторинг з використанням мультиспектральних камер;
  • внесення ЗЗР та добрив.

Як відзначають в DroneUA, результати уже проведених операцій на полях свідчать, що агродрони зарекомендували себе як якісний і точний інструмент для внесення ЗЗР.

«Завдання фахівців DroneUA — продемонструвати комплексний і системний підхід до роботи і ми об'єднаємо наші дані з усіма типами операцій і досліджень на полях. Буде створено інтерактивну карту, де можна буде побачити результати кожного окремого вильоту і зміну всіх показників у динаміці, під впливом погодних чи інших чинників. Дані з дронів — це основа цифрового землеробства, в рамках співпраці Digital Field і DroneUA ми доводимо це на практиці», — зауважив Валерій Яковенко, співзасновник компанії DroneUA.

Нагадаємо, всі експерименти та дослідні роботи на Digital Field аналізуються з використанням сервісу управління агропідприємством AgroOnline. Детальніше про технологічні операції на демо-ділянках аграрних інновацій дізнавайтесь з польових відеозвітів та онлайн-трансляцій на YouTube-каналі Digital Field.