17 липня 2020, 14:15, Урожай

Філії НІБУЛОНа зібрали половину врожаю ранніх зернових культур

Про це інформує прес-служба компанії «НІБУЛОН».

Зазначається, що цьогоріч першими приступили до роботи й наразі закінчують жнива підприємства Південного регіону, де наразі намолочено понад 25 тис. тонн зерна. У розпалі збиральна кампанія у Східному регіоні. Там філії зібрали весь озимий ячмінь, пшеницю — на 50% запланованих площ. Підприємства Західного регіону чекають покращення погодних умов для вступу у збиральну кампанію ранніх зернових.

Як відмітив заступник генерального директора з сільськогосподарського виробництва Костянтин Хмельницький, стан озимих культур у цьому сезоні доволі строкатий, що зумовлено неоднорідною вологозабезпеченістю того чи іншого регіону.

«У порівнянні з попередніми роками, він значно кращий у Східного регіону, і прогнозується дещо слабшим на заході. Інша ситуація й на півдні, де через тривалу ґрунтову посуху врожай сформувався, на жаль, нижче середнього багаторічного рівня. Проте, близько 90% зібраного врожаю пшениці  має високу якість і зараховано на підприємства зі зберігання зерна ІІ класом», — зазначив Костянтин Хмельницький.

Актуальні та свіжі дані перебігу жнив основних сільгоспкультур дізнавайтесь з карти «Урожай Онлайн 2020».