17 липня 2020, 12:00, Урожай

Погода негативно вплинула на натуру перших партій зерна — експерт

Про це в блозі «Старт збиральної 2020: перші результати за якістю зерна» на Latifundist.com розповів радник президента УЗА з кормової і харчової безпеки Вадим Турянчик.

«Це в основному обумовлено тим, що під час формування колоса була посуха, що призвело до збільшення щуплих зерен і, як наслідок, до зниження натурної ваги. Однак, дана ситуація може змінитися, за рахунок надходження пшениці з інших областей України», — переконаний Вадим Турянчик.

На його думку, з огляду на дощі, які спостерігались перед збиранням врожаю, існує ризик підвищеної засміченості зерна та наявність цвілих зерен. Інші показники, такі як клейковина, білок, сила борошна і число падіння, на даний момент, як стверджує експерт, на тому ж рівні що і в минулому році, що додає оптимізму незважаючи на всі погодні катаклізми.

«Хоча, варто відзначити, що на окремих партіях спостерігається досить низька якість білку, при тому, що кількість його залишається високою», — говорить Вадим Турянчик.

В цілому, як додав радник президента УЗА, у зв'язку з різними рівнями опадів по областях, якість пшениці буде також неоднорідною і проблематика в різних регіонах може бути різною.

Актуальні та свіжі дані перебігу жнив основних сільгоспкультур дізнавайтесь з карти «Урожай Онлайн 2020».