17 липня 2020, 08:00, Урожай

Агровиробники на Волині зазнали суттєвих втрат врожаю через негоду

Про це розповів начальник управління агропромислового розвитку області Юрій Горбенко, пише suspilne.media.

Повідомляється, що у Заячицівській громаді град та зливи пошкодили до 50% врожаю. Зі слів сільського голови комісія нині оглядає поля фермерів та одноосібників.

«Акти вони подадуть на районну комісію з надзвичайних ситуацій. Вона їх візьме до уваги. Інформацію подасть на область», — каже голова громади Микола Багнюк.

Від негоди постраждав ячмінь, кукурудза, ріпак та соя.

«Плакати хочеться. Врожай був, але зараз його немає. Град збив. Усе на землі», — ділиться фермер Микола Бугайчук.

Фермер Сергій Кочубей цього року засадив 47 гектарів сої. У результаті негоди — рослини пошкоджені, розповів чоловік. Додає, що брав кредит на засоби захисту і міндобрива. Каже: урожай буде нижчим, ніж очікував.

За словами Юрія Горбенка, жнивна кампанія в області розпочалася минулого тижня, погодні умови завадили аграріям повноцінно її розпочати.

«На перших порах розпочали обмолот озимого ячменю. Врожай показує від 5 до 8 тонн», — каже начальник обласного управління агропромислового розвитку.

Нині районні адміністрації у постраждалих від негоди районів, отримали доручення — провести техногенні комісії та скласти акти понесених збитків. За результатами перевірок в ОДА вирішуватимуть, чи компенсувати фермерам та одноосібникам збитки за втрачений врожай.

Актуальні та свіжі дані перебігу жнив основних сільгоспкультур дізнавайтесь з карти «Урожай Онлайн 2020».