1 травня 2017, 16:30, Посівна

На Сумщині зменшили площі під ранніми ярими культурами

Про це повідомляє департамент АПР Сумської ОДА.

Тимчасово виконуючий обов’язки директора Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації Петро Турчин, звітуючи про Сумську область у ході відеоконференції Міністерства аграрної політики та продовольства України, розповів про несприятливі умови, які не дали вчасно завершити посівну.

«Нестійкі погодні  умови впливають на темпи проведення комплексу весняно-польових робіт. Насамперед це позначилося на зменшенні запланованих площ посіву ранніх ярих зернових та зернобобових культур. Разом з цим прохолодна із заморозками погода особливо була несприятливою для плодових та ягідних культур, але маємо сподівання, що значною мірою це не відобразиться на валому виробництві сільськогосподарських культур», — зазначив він.

З настанням сприятливих погодних умов головним завданням аграріїв області є нарощення темпів проведення посівної кампанії з метою завершення її в оптимальні агротехнологічні терміни та проведення захисту сільськогосподарських культур для збереження посівів і отримання запланованих показників врожайності не нижче минулорічних.

На даний час у області швидкими темпами проводиться посів кукурудзи на зерно, на черзі — соя.