15 липня 2020, 14:10, Технології

Американський науковець розповів, як знівелювати негативний вплив інтенсивного землеробства

Про це в матеріалі «Активна біологія ґрунтів ― про це треба пам’ятати завжди» на Kurkul.com розповів мікробіолог ґрунтознавець, професор Роберт Кремер.

Зі слів фахівця, із застосуванням інтенсивного обробітку землі втрачається багато органіки з ґрунту та знижується його продуктивність. Тому слід робити все можливе для збереження якості ґрунтів у процесі вирощування.

«Я дослідив понад 30 найменувань різного роду продуктів протягом 20 років. Брасиностероїди — це складова біологічних продуктів, які містять також інші речовини та сполуки. Наші дослідження показали значний вплив брасиностероїдів на розвиток кореневої системи в основному для таких культур, як кукурудза та соя, після інокуляції насіння продуктом, що містить брасиностероїди. Крім того, покращується фотосинтез і, відповідно, синтез вуглеводів, підвищується якість та різноманіття мікробіоти прикореневої зони. На сьогодні є унікальний продукт, створений на основі фітогормону росту – брасиностероїду — органічний біостимулятор Вітазим», — наголосив науковець.

Брасиностероїди — унікальні фітогормони, за допомогою яких рослини “думають”
Читати по темі:

Біостимулятори мають відповідні органічні субстанції, що можуть покращувати доступ рослин, наприклад, до азоту в ґрунті та навіть в повітрі. Те ж і з фосфором — деякі мікроорганізми можуть переводити його у доступну для рослин форму, відзначає Роберт Кремер.

«Багато таких стимуляторів можуть покращувати структуру ґрунту та його водопроникність, що не тільки забезпечує кращий доступ рослин до вологи, а й допомагає протистояти ерозії та іншим видам деградації ґрунту. Я думаю, що кожен фермер повинен принаймні спробувати застосувати біостимулятори, щоб побачити, чи буде це корисно для обраної технології вирощування», — переконаний вчений.

Нагадаємо, офіційним дистриб’ютором біостимулятора росту рослин Вітазим, створеного на основі фітогормону росту брасиностероїду, в Україні є ГК «Агро Експерт».