13 липня 2020, 12:05, Україна

Тиждень обіцяє бути дощовим та прохолодним — прогноз погоди

За даними моніторингу Метео Фарм, значні опади прогнозуються 13 липня на півночі та сході, а також в Одеській, Миколаївській, Полтавській, Черкаській, Кіровоградській областях. В Чернігівській області кількість опадів місцями досягатиме 17 мм.

«14 липня значні грозові дощі пройдуть в Київській, Сумській, Чернігівській, Дніпровській, Полтавській, Черкаській областях, а також на сході. Трохи подощить в Херсонській та Запорізькій областях. Починаючи з 16 липня дощові хмари змістяться на захід, саме тут дощитиме протягом другої половини тижня. З 17 по 19 липня прогнозуються значні опади та погіршення погодних умов саме на західній частині України. Переважатиме вітер західного, північно-західного напрямку, середня швидкість 1-6 м/с», — свідчать дані прогнозу.

Зазначається, що похолодання, яке розпочнеться на початку тижня буде не тривалим, потепління розпочнеться з 16 липня.

«Температура повітря почне поступово почне зростати, проте не досягне критичних рівнів. На заході нічна температура досягатиме +8…+16°C, денна коливатиметься від +17 до +25°C. На півночі та в центрі у нічний час прогнозується +11…+19°C, вдень — +15…+28°C, в Дніпровській області 13 липня температура досягне +33°C. В південних та східних областях тепліше, нічна температура знаходитиметься в межах +13…+22°C, денна +19…+33°C. Температура ґрунту в західних областях лише +10…+17°C, на півночі +12…+18°C. В центральних та східних областях +13…+22°C, на півдні температура ґрунту досягне відмітки +16…+25°C», — зазначають в Метео Фарм.

Детальніше про вологість та температуру ґрунту, тривалість сонця та ймовірність опадів дізнавайтесь з агрометеорологічного прогнозу погоди на meteo.farm.