3 липня 2020, 17:10, Урожай

На Запоріжжі набирають обертів жнива ранніх культур

За даними головного спеціаліста архівного відділу Пологівської РДА Віктора Чумаченка, станом на 2 липня збирання озимого ячменю в агрофірмах «Батьківщина», «Семенівське», «Україна нова» та інших наближається до завершення. Про це пише polvisti.com.

Культуру в господарствах обмолотили на 3,99 тис. га при загальній площі 4,84 тис. га. Загалом зібрано 15,7 тис. тонн зерна. Середня врожайність становила 3,95 т/га.

Водночас, у сільгосппідприємстві «Аврора», де під ячменем мали лиш 50 га, врожайність показала значно кращі результати — 5,1 т/га. На останніх гектарах ведеться й збирання гороху. З 1,27 тис. га його скосили на 953 га, намолотили 1,54 тис. тонн врожаю.

«У ТОВ «Романцови і Ко» під бобові відводили 400 га, на зазначеній площі врожай уже зібрано. По району середня врожайність невисока — 1,52 т/га, позначилися весняні заморозки та відсутність опаді», — йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що цьогоріч не справджує покладених на нього надій і озимий ріпак. Через весняні заморозки та нестачу вологи кілька сотень гектарів посівів загинули, а перші намолоти показали врожайність всього лиш 1,93 т/га, що значно нижче, ніж очікували.