1 липня 2020, 17:15, ЗЗР

На Вінниччині затримали злочинну групу, яка займалася крадіжками ЗЗР

Про це інформує єдиний портал органів системи МВС України.

У ніч на 26 червня в ході проведення спецоперації працівники кримінальної поліції вінницького обласного главку із залученням бійців спецпідрозділу КОРД затримали членів злочинного угруповання, які з території фермерського господарства вчиняли крадіжку засобів захисту рослин в особливо великих розмірах.

За словами начальника ГУ Національної поліції у Вінницькій області Івана Іщенка, зловмисників затримали бійці КОРДУ у селі Марківка Теплицького району, коли вони з ангара місцевого фермерського господарства викрадали каністри з рідиною для захисту рослин. На місце злочину правопорушники, жителі Одещини, приїхали на двох автомобілях, один з яких вантажний, та встигли зі складського приміщення винести рідини на суму близько 1,5 млн грн.

У приміщення, де зберігались сільськогосподарські хімічні препарати, зловмисники потрапили шляхом пошкодження металевої стіни.

«Зловмисники затримані у процесуальному порядку за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою). Наразі вирішується питання про оголошення їм про підозру та обрання запобіжного заходу. За таке правопорушення зловмисникам загрожує 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна», — йдеться в повідомленні.

Наразі слідчими ГУ Національної поліції у Вінницькій області проводяться слідчі дії для документування злочинної діяльності угруповання.