6 липня 2020, 18:00, Урожай

Сімейне господарство поділилось досвідом вирощування мікрозелені

У вересні 2017 року сестри потрапили у третій набір проекту «Новий відлік» (програма підтримки малого бізнесу та самозайнятості переселенців і ветеранів АТО, що проводилася за підтримки міжнародного фонду «Відродження» в кількох містах України) і пройшли бізнес-курс від успішних підприємців-лекторів. У травні 2018 року сестри винайняли будинок з ділянкою і поставили свою першу теплицю, пише ukrinform.ua.

Починали сестри з маленької теплиці, а наразі постачають свою продукцію у кілька супермаркетів і відомі ресторани.

«У нас уже досить велике коло покупців, які хочуть брати не лише зелень, а сезонні овочеві кошики, тому посадили цього року ще й город», — говорить Тетяна Чернікова.

Та головне дітище сестер, звичайно — теплиця зі стелажами, густо заставленими ящичками з мікрозеленню та з грядками екзотичних рослин.

Свою продукцію сестри спочатку запропонували одному з харківських супермаркетів — ще не маючи навіть етикетки. Але адміністрація зацікавилася. Інші супермаркети, вже поглядаючи на полиці конкурентів, самі вийшли на Валентину й Тетяну.

Фактично сестри запропонували в місті продукцію з сегмента преміум-класу, яку цінують спортсмени та інші покупці, що споживають здорову їжу. В наборах від сестер-переселенок під брендом Green for you зелень поєднана не випадково — на основі порад від професійного дієтолога.

Насправді ж сестри зізнаються: все зароблене наразі вкладають у подальший розвиток справи, і постійно вдосконалюють свою роботу. Окрім цього, сестри займаються сертифікацією власної продукції.