1 липня 2020, 18:10, Урожай

На Волині збирають рекордні врожаї полуниці

Полуницю в цьому селі вирощують 15 років. Започаткували ягідний бізнес у регіоні українські заробітчани, які працювали в Польщі. Тепер перетворили це на прибуткову справу та наймають сезонних робітників, пише 5.ua.

«Роботи досить багато — полуницю потрібно декілька разів посапати від бур’янів, постелити, обробити, тут і трактором кілька разів. Мені подобається ця справа. Якби не подобалась, я б цього не робив, бо це важка дуже справа», — розповідає фермер Віктор Карпович.

Щодня на таких полях збирають 100 тонн врожаю. Сезон на Закарпатті та півдні України закінчився, тож гуртові покупці їдуть по ягоди сюди.

«У нас 250 дворів у селі всього. Не займається лише дворів 20, а то всі займаються вирощування полуниці. Приблизно вирощуємо полуницю на 300 га. З різних кінців країни приїжджають сюди купувати полуницю», — розповідає староста села Хорохорин Анатолій Мельничук.

Через дощову погоду сезон збирання полуниць змістився з початку червня на кінець місяця.

«Де опади були більш-менш оптимальні, то ми маємо врожаї, близькі до рекордних. У тих місцях, де надлишки вологи — там спалахи хвороб негативно вплинули на обсяг врожаю і його якість», — пояснює керівник відділу рослинництва Волинської ОДА Олександр Книш.

Ягідники прогнозують, що сезон полуниць на Волині триватиме ще тиждень. Головне — аби була сприятлива погода.