1 липня 2020, 10:10, Посівна

Аграрії Прикарпаття нарощують площі посіву сільгоспкультур

За оперативними даними Департаменту АПР Івано-Франківської ОДА, посівна площа сільськогосподарських культур в області, у порівнянні з 2019 роком, збільшиться на 7 тис. га сягнувши при цьому 378,3 тис. га.

«Загалом всіма категоріями господарств посіяно понад 227 тис. га ярих культур. Зокрема 9,1 тис. га ярої пшениці, 48,6 тис. га кукурудзи на зерно, 14,4 тис. га ярого ячменю, 4,3 тис. га вівса, 0,8 тис. га гречки, 40,3 тис. га сої, 23,5 тис. га соняшнику, 0,5 тис. га цукрового буряка, 59,8 тис. га картоплі, 10,2 тис. га овочів та 5,5 тис. га зернобобових», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що загальний фітосанітарний стан посівів сільськогосподарських культур є переважно задовільним: з одного боку, понижений температурний режим утримував розвиток у посівах шкідників та хвороб, з іншого — значне вологозабезпечення ґрунту сприяло зростанню кількості бур’янів у посівах, що за дощової погоди в окремих господарствах не давало змоги своєчасно провести обробку полів гербіцидами.

Наразі в проміжках між дощами агровиробники Прикарпаття проводять роботи із догляду за посівами та готуються до жнив.

Слідкуйте за посівною і залишайтеся в курсі останніх новин разом з SuperAgronom.com та «Посівна Онлайн 2019/20» Проект створений в партнерстві з компанією BASF.

Актуальну та точну метеокартину на ваших полях дізнавайтесь з даних сервісу агропогоди «Метео Фарм».