30 червня 2020, 13:10, Технології

Експерт розповів, як знівелювати негативний вплив погодних умов на врожай

Про це в матеріалі «ЗЗР: Зібрати, Заробити, Розподілити» на SuperAgronom.com розповів Олександр Мигловець, керівник агрономічного департаменту компанії UKRAVIT.

Зі слів фахівця, зважений вибір насіння, добрив і систем захисту, вчасне, а головне — безпомилкове виявлення загроз та їхнє усунення — ось ті кроки, які може зробити господарство задля зниження погодних ризиків.

«Насамперед, це правильна організація сівозміни, адаптована система землеробства, підбір оптимальних сортів і гібридів, удобрення, система захисту та живлення тощо. Усі ці фактори необхідно аналізувати щорічно і, відповідно, коригувати, щоб біотичні та абіотичні фактори менше впливали на стабільність ведення сільського господарства. Залежно від ситуації, наші спеціалісти допоможуть обрати оптимальне рішення щодо вибору будь-якого пестициду, мікродобрива, сорту або гібриду тощо», — зазначив Олександр Мигловець.

З його слів, сільське господарство України потерпає від «кадрового голоду спеціалістів». Наразі не кожне мале або середнє за розмірами земельного банку господарство має у своєму штаті агронома.

«В таких ситуаціях можуть допомогти наші агрономи-консультанти, яких на сьогодні є 15 осіб майже в усіх куточках нашої держави. Для того, щоб отримати максимальний фінансовий зиск від вирощеного урожаю, наша компанія має програму «UKRAVIT Trade», де спеціалісти допоможуть максимально вигідно підібрати для кожного господарства ту або іншу програму закупівлі сільськогосподарської продукції», — підсумував експерт.