26 червня 2020, 16:10, Технології

Сільськогосподарський сепаратор Аеромех здобув перемогу в конкурсі Винахід 2020

Про це виданню Elevatorist.com розповіла засновник компанії «Аеромех» Ірина Чорнобай.

Винахід компанії — «Спосіб сепарації з додатковим очищенням зернового матеріалу і аеродинамічний сепаратор САД для його реалізації» (патент 116073) набрав найвищу кількість балів на цьому конкурсі — 98. Загалом в 12 номінаціях було розглянуто 244 розробки.

«Свій сепаратор ми постійно вдосконалюємо. Вбудовуємо в нього різні системи для поліпшення сортування зерна, такі як, наприклад, система скальперації, яка підвищує ефективність сортування. Спочатку великі домішки відбираються на великих решетах, а потім здійснюється аеродинамічне сортування посівного або товарного матеріалу. Також вбудована комп'ютерна система управління сепаратором САД, полегшує роботу оператора», — пояснює Ірина Чорнобай.

Технологію «два в одному» «Аеромех» застосовує у всьому модельному ряді сепараторів САД, продуктивність яких варіюється від 4 до 150 тонн на годину.

«Наш винахід використовується і в аграрному секторі, і в харчовій промисловості. Сортування насіння — це дуже важливий етап для отримання насіннєвого матеріалу або товарного зерна. Винахід стане у нагоді фермерам, агропідприємствам, елеваторам, виробникам насіння і олії, а також для тих, хто переробляє зерно, насіння, боби, горіхи, і так далі. Також він цікавий для інших виробництв — виготовлення пелетів, сортування крихти гуми, тирси», — зауважила засновник компанії «Аеромех».

За словами виробника, сортування насіння за питомою вагою на сепараторі САД дозволяє відібрати біологічно сильне насіння, яке забезпечить надбавку врожаю до 35%. Слід також зазначити, що на сьогодні сепаратори САД працюють вже в 52 країнах світу.

Натисніть щоб збільшити