25 червня 2020, 17:05, Посівна

На Львівщині зросли площі посіву сільгоспкультур

Плани на проведення цьогорічної жнивної кампанії на Львівщині було обговорено у ході онлайн-наради під головуванням заступник очільника ОДА Юрія Бучка, інформує прес-служба обласного Департаменту АПР.

Директор департаменту агропромислового розвитку Юлія Шопська наголосила, що цьогоріч вся площа сільськогосподарських культур становить 705,5 тис. га (+8,4 тис. га до минулого року), площа сільськогосподарських культур до обмолоту у порівнянні із 2019 роком збільшилась на 11,3 тис. га (+2,4%) і становить 475,8 тис. га, в сільськогосподарських підприємствах — збільшилась на 12,5 тис. га (+3,6%).

«Через суху весну врожайність ранніх ярих культур може бути дещо нижчою у порівнянні з минулим роком, однак збільшення посівних площ і погодні умови з високою температурою і рясними дощами сприятимуть покращенню врожайності пізніх культур. Але при тому аграріям необхідно звернути особливу увагу на вчасний обробіток посівів для захисту культур від хвороб, які особливо швидко розвиваються за сприятливих умов», — зазначила Юлія Шопська.

Слідкуйте за посівною і залишайтеся в курсі останніх новин разом з SuperAgronom.com та «Посівна Онлайн 2019/20» Проект створений в партнерстві з компанією BASF.

Актуальну та точну метеокартину на ваших полях дізнавайтесь з даних сервісу агропогоди «Метео Фарм».