28 червня 2020, 13:20, Україна

Дрібних ягідників Вінниччини безкоштовно забезпечують саджанцями смородини

Саджанці смородини людям роздали безкоштовно, розповіли, як доглядати і коли дозріває врожай, агровиробник — ТОВ «Тріада МК» купує його в селян. Разом з тим, селян не зобов’язують продавати ягоди саме аграрію, у них є право вибору, кому реалізовувати продукцію, пише vinnitsa.info.

«Ми даємо можливість працювати людям, які не можуть йти на роботу до нас в господарство. Це люди літнього віку, люди, які мають власне присадибне господарство, люди з інвалідністю. Також ми створюємо умови для молоді, щоб вони могли жити вдома з родиною і не шукати заробітків за кордоном», — повідомив директор ТОВ «Тріада МК» Сергій Українець.

Роздача саджанців і закупівля ягід в людей — це соціальний проект, щоб дати місцевим жителям можливість працювати і заробляти вдома.

«З нами залюбки працюють супермаркети по довгострокових контрактах. Поставки продукції відбуваються не лише в сезон, а й більш тривалий період за рахунок співпраці з партерами. Ми також дуже багато робимо пільгових поставок, коли люди купують зі знижками. Ми можемо зробити дешевше і всі задоволені — і супермаркет і люди», — пояснює директор підприємства.

Довідка: ТОВ «Тріада МК» займається вирощуванням ягід та фруктів і їх переробкою. Виробництво включає повний цикл, а саме: заморозка ягід, виробництво соків та подальша їх переробка. Продукцію вирощують у Мурованокуриловецькому, Калинівському районах на Вінниччині та в Південних регіонах України. На Вінниччині вирощувати ягоди почали 8 років тому. Лише у Сниткові під проект задіяно більше 300 га землі.