24 червня 2020, 14:00, Технології

Вирощування білоголової капусти вимагає обов'язкового дотримання сівозміни

Про це йдеться в матеріалі «ТОП-5 порад із вирощування капусти» на Kurkul.com.

За рекомендаціями фахівців, білоголову капусту щороку необхідно висівати на новому місці через накопичення у ґрунті патогенних мікроорганізмів. Тому для капусти оптимальною є 4-5-річна сівозміна.

Кращими попередниками для капусти є огірок, цибуля, томат, морква, бобові культури та багаторічні трави. Варто знати, що капусту не можна висаджувати в затінених місцях, адже вона дуже вимоглива до світла.

«Ґрунт, де заплановано вирощувати капусту, починають готувати восени: вносять калійні добрива та проводять зяблеву оранку. Далі навесні проводять передпосадкові або передпосівні заходи, зазвичай комбінованими агрегатами для передпосівного обробітку ґрунту. Високоякісний передпосівний обробіток має відповідати низці обов’язкових параметрів і вимог щодо його проведення. Насамперед результатом цієї операції має бути розпушений, повільно осідаючий дрібногрудкуватий верхній шар ґрунту, який зберігає вологу і здатний забезпечити високу польову схожість насіння або приживання розсади», — радять фахівці.