19 червня 2020, 14:00, Техніка

В АгроВіста поділились досвідом використання ґрунтообробної техніки BEDNAR

Про це у коментарі Traktorist.ua повідомив Дмитро Васильєв, директор з рослинництва «УкрАгроКом», яка входить до складу компанії «АгроВіста».

«Говорячи про передпосівний компактор Swifter, то я готувався до купівлі цієї техніки після виставки Agritechnica у Ганновері. Там ознайомився з асортиментом компакторів від різних виробників. Позитивні відгуки про техніку BEDNAR в Україні, а також інших країнах я чув під час перебування у відрядженнях. Крім того, я спирався на думку іноземних колег, які знають техніку BEDNAR давно. І негативних відгуків мені чути не доводилося. Це стало передумовою для нашого вибору», — зазначив Дмитро Васильєв.

Передумовами для оновлення техпарку новими ґрунтообробними знаряддями стали зміна технології обробітку ґрунту, а також інтенсифікація вирощування культур у господарстві.

Компактор BEDNAR Swifter здатний підготувати посівне ложе за один прохід, попри грубі борозни  та наявність пожнивних решток. Модельний ряд Swifter включає в себе агрегати з робочою шириною від 3 до 18 м. Рекомендована швидкість роботи агрегату — 13-15 км/год.

Особливість компакторів Swifter полягає в гідравлічному регулюванні робочої глибини, яке можна контролювати з кабіни трактора, поєднанні до 8 робочих операцій за один прохід, ідеальному копіюванні поверхні ґрунту завдяки незалежній встановленій секції Wave-Flex (SE, SM).

В одному з господарств компанії компактор вже успішно відпрацював. Результатами роботи у компанії повністю задоволені. 

Щодо придбання сівалки Omega, то вирішальним у виборі стало вузьке міжряддя та висока робоча швидкість. Оскільки випробування проходили на культурі горох, яку необхідно сіяти рано та враховувати структуру насіння, необхідно щоб сівалка була високотехнологічною. 

«Ми провели демонстраційну сівбу. І результати, як самої сівби, так результати по сходах нас більше ніж, задовольнили. Якщо інші сівалки, які ми маємо у наявності сіяли на швидкості 6 км/год, то Omega — 12 км/год. Додатковим плюсом став сервіс і гарантія від компанії. Крім надійності, приваблює послідовність менеджменту компанії BEDNAR. Оскільки раніше компанія займалася виробництвом тільки ґрунтообробної техніки, і на мою думку, вони найкращі у виробництві міжрядних та суцільних культиваторів. Напрямок виробництва посівної техніки був відкритий відносно недавно. Тому, розробляючи прототип сівалки Omega, спеціалісти BEDNAR керувалися кращими моделями сівалок Horsch та Pöttinger», — зауважив директор з рослинництва.

Залишив позитивні враження фахівцям компанії «АгроВіста» і дискатор Swifterdisc, про який Дмитро Васильєв дізнався випадково від знайомих аграріїв і вирішив випробувати сам. Поєднання функцій класичного лущильника та важкої дискової борони, здатне виконувати як операції лущення, так і консервування вологи в ґрунті. 

«Це знаряддя стало гідним нащадком дискового лущильника, відомого з радянських часів — ЛДГ-10. Але вирощування культур за інтенсивною технологією призвело до збільшення врожаїв, а відповідно — збільшення кількості стерні після збирання. Старі агрегати перестали справлятися із завданням лущення і BEDNAR якраз-таки запропонував гідне рішення для заміни. Цей агрегат підходить найкраще для господарств, які сіють пшеницю по соняшнику, а їх переважна більшість. І вітчизняного аналога цьому агрегату немає. Більше того, маю знайомих аграріїв, які одні з перших придбали дискатор та мали змогу порівняти з Horsch Joker. Вони залишилися задоволені Swifterdisc більше. А це вже про щось говорить. Крім того, і ціна задовільна», — додав Дмитро Васильєв.

У компанії «АгроВіста» наразі планують придбання сьомого агрегату від BEDNAR — міжрядного культиватора RowMaster

«Агрегати для міжрядного обробітку, які переважно використовуються в Україні є застарілими, і вітчизняного аналога такій техніці немає, оскільки вітчизняний продукт переважно відштовхується від класичного КРН. Ми вже протестували три імпортних агрегати від різних виробників. Усі вони достойні, але нашим спеціалістам та власне і мені особисто BEDNAR сподобався більше», — підсумував Дмитро Васильєв.