18 червня 2020, 11:00, Техніка

В Україні презентують сівалку точного висіву Fendt MOMENTUM

Про це повідомляє прес-служба AGCO.

Як зазначає виробник, за допомогою своїх високотехнологічних висіваючих секцій і гнучкої рами сівалка точного висіву розміщує насінини точно та рівномірно у ґрунті, максимально збільшуючи потенціал урожайності. Датчики на Fendt MOMENTUM фіксують, аналізують та візуалізують дані в режимі реального часу для кожної висіваючої секції, щоб постійно оптимізувати посівний процес.

«Сівалка точного висіву буде представлена у двох конфігураціях. Fendt MOMENTUM 16 має 16 рядів та раму шириною 12 метрів, у той час як Fendt MOMENTUM 24 оснащена 24 рядками та рамою шириною 18 метрів. Для обох машин міжрядна відстань становить 70 см, об’єм зернових баків становить 4,581 літрів, а об’єм опційного бака для рідких добрив — 3,785 літрів», — повідомили в Fendt.

За допомогою вакуумного дозатора vSet Fendt MOMENTUM може висівати різноманітні типи насіння, такі як кукурудза, соняшник та соя на високій робочій швидкості. Як заявляє виробник, дозування насіння Fendt MOMENTUM здійснюється з точністю до 99,5% і зменшує пропуски або двійники. Завдяки висіваючій трубці SpeedTube, Fendt MOMENTUM може висівати кукурудзу та сою зі швидкістю 16 км/год та вище. Сівалку також можна пристосувати для дрібнішого насіння, такого як ріпак, пшоно, пшениця та цукровий буряк.

«У процесі посіву розташовані в одну лінію тандемні колеса з плаваючою віссю, бездоганно пристосовується до рельєфу. Гнучка рама забезпечує, щоб кожна окрема висіваюча секція була в ідеальному положенні для розміщення насіння. Таким чином Fendt MOMENTUM може досягти рівномірного розміщення насіння. Автоматична система притискного зусилля DeltaForce регулює тиск у на висіваючу секцію залежно від умов ґрунту і швидкості руху. Для покращеного захисту ґрунту Fendt MOMENTUM має додаткову систему контролю ваги Load Logic із широким спектром варіантів розподілу маси», — зазначає виробник.

Сівалку точного висіву буде представлено громадськості на виставці AGRO у м. Київ та заходах CropTour Fendt MOMENTUM. Замовити сівалку можна буде в Україні починаючи з липня 2020 року.