16 червня 2020, 16:10, Україна

На Львівщині розвиватимуть органічне сільгоспвиробництво

12 червня працівники Департаменту АПР Львівської ОДА здійснили робочий візит до Старосамбірщини. На спільній із фермерами нараді було обговорено питання розвитку, підтримки та функціонування органічного кооперативу. Про це інформує прес-служба ОДА.

«На Львівщині реалізовується п’ятирічна Комплексна програма підтримки агропромислового розвитку, на яку щорічно виділяється найбільший ресурс серед областей України — 18 млн грн. Також цього року з державного бюджету на підтримку АПК у 2020 році виділено 4 млрд грн», — зазначила директор департаменту агропромислового розвитку Юлія Шопська.

На даний час в області вже створено перший органічний кооператив — СОК «Органік Гарден», який зацікавився участю в проекті. До кооперативу ввійшло більше 6 учасників, зокрема фермерські господарства та фізичні і юридичні особи, що провадять діяльність не лише на території Старосамбірщини, а й Самбірщини.

Зазначаються, що учасники кооперативу займаються різноплановою діяльністю — ягідництво, овочівництво, вирощування зелені та салатів.

«На 2021 рік спільно напрацьовуватимемо зміни до обласної програми підтримки та розвитку агропромислового комплексу, аби ще більш якісно розвивати органічне виробництво та збільшувати кількість операторів органічного виробництва в області», — підсумувала Юлія Шопська.