16 червня 2020, 15:15, Техніка

Amazone презентував технологію для контролю обприскування на схилах

Про це повідомляє Traktorist.ua.

Передумовою розробки системи стала статистика передозування препарату на схилах, яке досягає до 300%, що, зокрема, загрожує посівам фітотоксичністю при застосуванні гербіцидів. Аналогічно, недостатнє дозування погіршує ефективність обприскування та може сприяти розвитку резистентності у шкідливих організмів.

Для підтримки максимально однорідної дози CurveControl використовує датчики радіуса кривизни та обчислює різницю потоку, необхідну по ширині стріли. Система зв’язується з програмним забезпеченням AmaSelect, яке забезпечує автоматичну зміну насадки через стрілу. Доза залишається однорідною навіть під час повороту. Маючи 4 різних комбінації насадок, система CurveControl має широкий спектр варіацій потоку.

Реакційна здатність форсунки змінюється за допомогою AmaSelect завдяки переключенню постачальника струменя всередині у поєднанні з тонкою регуляцією безперервної циркуляції DUS-Pro. У тому числі під час повороту, у разі, якщо радіус кривизни змінюється. Опційно можна вибрати стратегію повороту відповідно до типу використованого додатка, який визначає необхідність підтримання середньої запланованої дози чи зменшення дози для уникнення ризику передозування і т.д.

Пристрій CurveControl є стандартним для причіпних обприскувачів UX Super та самохідних обприскувачів Pantera, оснащених AmaSelect та ContourControl.