8 червня 2020, 15:00, Технології

Винахідники створили систему спірального колеса для сівби у вологих умовах

Про це повідомляє Traktorist.ua.

Причиною розробки стало збільшення попиту австралійських фермерів на використання дискових сівалок внаслідок їх здатності легкого різання сухої стерні. Однак система має обмеження у при роботі з вологим ґрунтом, зокрема накопичення бруду на дисках та колесах, що перешкоджає сівбі.

Нова система цьогоріч була випробувана у складних умовах на сімейній фермі Ліндсей у штаті Вікторія.

«Слабкою стороною таких сівалок є колесо, на яке налипає бруд та сміття.Раніше ми віддавали перевагу системі CWS (система згорнутого колеса). Але внесли деякі зміни, у першу чергу до самого колеса», — зазначив директор RFM NT Пол Райан.

Система включає гнучке пружинне спіралеподібне колесо, яке дозволяє бруду проходити через нього і яке самоочищується таким чином, що запобігає налипанню та розмиванню. За словами виробника, використання такого колеса дозволяє продовжувати сівбу навіть в умовах  сирої погоди. Позитивним є можливість оснащувати системою широкий ряд моделей сівалок від різних виробників.

Крім того, шість одиниць системи були випробувані в різних регіонах країни, де вони показали свою стабільність навіть в умовах клейких чорних ґрунтів у штаті Вікторія.