5 червня 2020, 17:00, Урожай

Луганські аграрії втратили понад 6 тис. га посівів озимих та ярих культур

Про це йдеться в повідомленні Луганської ОДА на сторінці у Facebook.

«Вже визначено обсяги втрат зернових та технічних культур в Новоайдарському, Старобільському, Станично-Луганському районах. Наразі ми опрацьовуємо можливі шляхи компенсації відповідних збитків. Зокрема, готуємо звернення до центральних органів влади, долучимо резервні фонди обласного та районних бюджетів», — заявив голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай.

Він акцентував на важливості комунікації між аграріями щодо допомоги підприємствам, які зазнали стихійного лиха. Зокрема, щодо надання насіннєвого матеріалу, техніки та мінеральних добрив на пересів посівних площ під врожай 2020 року.

Так, за словами очільника Луганщини, сьогодні ТОВ «Агрохім» готове надати насіннєвий матеріал та міндобрива. Керівництво працює з підприємствами за цим напрямом.

Зазначається, що втрати врожаю у сільськогосподарських формуваннях Новоайдарського району становили 6,56 тис. га (недоотримано доходу на 102,3 млн грн), у Станично-Луганському — 1,54 тис. га (16,0 млн грн), у Старобільському — 5,62 тис. га (108,2 млн грн).

Загалом область недоотримає виробництво озимої пшениці 19,71 тис. тонн, гороху 486 тонн, кукурудзи 2,72 тис. тонн, соняшника 10,64 тис. тонн. У грошовому еквіваленті сукупні втрати оцінюють у 226,6 млн грн.

Читати по темі: Постраждалі через посуху аграрії залишились без держдопомоги через бездіяльність Мінекономіки