2 червня 2020, 18:00, Україна

Овочівник поділився досвідом мульчування рослин в органічних теплицях

Помідори, огірки, капуста, салат, перець, морква, буряки та зелень ростуть у теплицях Василя Баранюка круглий рік, змінюючи одні інших. Асортимент посадженого та його кількість здебільшого традиційні, проте, можуть коливатися залежно від попиту та ціни на ринку, пише 0352.ua.

Не традиційними тут залишаються терміни посадки рослин, які зазвичай відрізняються від тих, коли це роблять інші господарі. Для Василя Баранюка сезон збирання врожаю завершується не восени, а на початку літа.

«Після збирання врожаю у теплиці залишається багато зелені та органічних відходів. Власне, вони і служать відмінною поживою та джерелом вітамінів. Саме тому я не викидаю на перший погляд непотрібну зелену масу, а розстеляю її по землі, тобто проводжу мульчування», — ділиться досвідом господар.

В якості мульчі тут також додатково використовують рослини з лісу або ж висівають суміш різнотрав’я. Ця органіка, розкладаючись ціле літо, насичує ґрунт цілим комплексом поживних речовин, а також зберігає у ньому багато вологи.

«Ця мульча є поживною для бактерій, грибків, черв’яків та різноманітних жучків, які живуть у землі та покращують її структуру і родючість», — підсумував Василь Баранюк.