1 червня 2020, 13:15, Україна

Травневі дощі сприяли накопиченню запасів продуктивної вологи під озимими культурами

Так, за даними Укргідрометеоцентру, запаси продуктивної вологи під озимими культурами в орному шарі ґрунту (0-20 см) на більшості площ західних, північних, центральних, на окремих площах східних областей були оптимальними (21-45 мм продуктивної вологи).

«На більшості площ східних, окремих площах південних, центральних, Сумської, Київської та Волинської областей вологозапаси залишалися недостатніми (11-20 мм), у південних, окремих районах Донецької, Луганської, Харківської та Черкаської областей — незадовільними (менше 10 мм продуктивної вологи). Місцями у Запорізькій, Одеській та Херсонській областях орний шар ґрунту був зовсім сухий», — йдеться в повідомленні.

При цьому, вологозабезпечення орного шару ґрунту (0-20 см) під ріпаком озимим на більшості площах південних, окремих площах центральних областей було недостатнім (від 4 до 11 мм). На решті площ запаси продуктивної вологи були достатніми — 20-32 мм. У метровому шарі ґрунту (0-100 см) на багатьох площах містилося 133-140 мм продуктивної вологи, на окремих площах південних, північних та центральних областей — від 74 до 84 мм, місцями на Херсонщині та півдні Дніпропетровщини їхня кількість не перевищувала 23-40 мм або ґрунт був зовсім сухий.

Актуальну та точну метеокартину на ваших полях дізнавайтесь з даних сервісу агропогоди «Метео Фарм».