29 травня 2020, 17:00, Технології

Агро-експерти Канади та США поділяться передовим досвідом вирощування сільгоспкультур

У робочі дні з 16:00 по 20:30 в режимі онлайн українські аграрії зможуть вивчити різні практики вирощування актуальних для України культур (кукурудзи, сої, пшениці, ріпаку, соняшнику, ячменю та цукрового буряка) й ознайомитися з елементами точного землеробства.

За словами організаторів, досвід американських та канадських спеціалістів стане у пригоді вітчизняним агровиробникам, адже Україна підтримує тісний зв’язок із США та Канадою у виробництві, імпорті й експорті агропродукції.

Дані нашої інфографіки свідчать, що до Канади Україна експортує фруктові соки, соняшникову олію, кукурудзу та живих тварин. Імпортує звідти — заморожену рибу, свиняче м'ясо, ракоподібних та продукцію для годівлі тварин.

Основним продуктом, який Україна експортує до США, є фруктові соки. Також значну частку в експорті займає соняшникова олія, соя та натуральний мед. Імпортує звідти — заморожену рибу, насіння соняшнику, харчові добавки та горіхи.

Так, загалом за минулий рік Україною було експортовано с/г продукції:

  • До США — на $168,6 млн (у 2010 р. — на $17,7 млн);
  • До Канади — на $27,6 млн (у 2010 р. — на $3,6 млн).

Деталі реєстрації та умови проведення Онлайн АгроЕкспедиції дізнавайтесь за посиланням, вартість для однієї компанії становить 2900 доларів (до 3 підключень через ZOOM).