29 травня 2020, 10:00, Технології

Аграріям стали доступні точні дані супутникового моніторингу вологості ґрунтів

Як зазначає розробник, за результатами масштабного оновлення користувачам платформи стали доступні нові функції, серед яких:

Спостереження за вологістю ґрунту — одна із інноваційних особливостей платформи. Супутникові дані, представлені у формі двох кривих, допомагають відстежувати показники вологості поверхні ґрунту та прикореневої зони прикоренивища. Вдосконалена функція моніторингу вологості ґрунту вже доступна в Україні, Росії, Казахстані, а також у США, Канаді, Бразилії, Австралії та Аргентині.

Групові профілі. Тепер користувачі EOS Crop Monitoring можуть організувати цифрове управління всіма справами на фермі в одному спільному профілі. Із Груповими профілями можна приєднуватися до будь-якої кількості Команд та легко перемикатися між ними.

Двотижневий прогноз погоди Weather+. Для цього платформа інтегрує дані від aWhere, провідного постачальника метеорологічних даних для аграріїв. Точні прогнози поєднані з науково перевіреними агрономічними моделями.

Функція зонування. Тепер користувач може зробити карти вегетації на основі всього одного знімку з супутника. Або використати будь-який проміжок за останні п'ять років, щоб краще зрозуміти особливості поля. Використання якісних супутникових знімків та надійних індексів вегетації (NDVI, NDRE, MSAVI, and ReCl) дає програмним алгоритмам змогу точно визначати, де і скільки використовувати добрив. Крім того, можна створювати карти для диференційованого посіву.

Удосконалення другорядних функцій платформи передбачають:

  • покращення Легенди та Маски хмар;
  • вдосконалення роботи платформи;
  • підвищення точності та інформативності графіків;
  • інтегрування у платформу іспанської та португальської мови.

«Також було змінено елементи інтерфейсу, щоб допомогти аграріям з виконанням поставлених завдань. Оптимізація системи та підвищення швидкості обробки даних дозволяють отримати доступ до різної інформації та опрацювати візуалізовані дані на платформі», — відзначили в EOS Crop Monitoring.