24 квітня 2017, 12:45, Добрива

Насіння, добрива та ЗЗР: експерти говорять про основні тенденції нинішньої посівної

На їхню думку, на хід посівної у цьому році значно вплинули три фактори: сертифікація насіння, проблеми з постачанням мінеральних добрив та вартість ЗЗР.

«Сертифікації насіння вийшли затягнутими у часі, аграрії не змогли своєчасно провести аналіз посівного матеріалу власного виробництва та отримали із затримкою куповане насіння. Потенційно це може вплинути на хід посівної-2017», — говорить віце-президент компанії AgroGeneration Сергій Булавін.

Щодо постачання мінеральними добривами, Сергій Булавін більш оптимістичний: на посівну перебої з добривами критично не вплинули, проте зо буде влітку та восени, поки що невідомо. Заборгованість заводів Ostchem перед аграріями, про яку зараз багато говорять у ЗМІ, — це обігові кошти агропідприємств, які вони поки що не можуть повернути. Звісно ,у майбутньому така проблема може значно вплинути на господарчу діяльність.

«Квітневе похолодання, на мій погляд, значно підвищить продажі фунгіцидів та мікродобрив. Адже рослини вийдуть з таких умов ослабленими до патогенів та хвороб», — зазначає менеджер з продажів польової лінії «Агріматко-Україна» Максим Онученко.