27 травня 2020, 13:00, Посівна

Погодні умови не вплинули на строки проведення посівної в A.G.R. Group

Про це інформує прес-служба агрохолдингу A.G.R. Group.

Зазначається, що у потомному сезоні компанія зосередилась на посіві сої та кукурудзи. За результатами проведених робіт загалом було посіяно:

  • 21 тис. га кукурудзи;
  • 7,2 тис. га сої;
  • 240 га кукурудзи під силос.

«Посівна кампанія A.G.R. Group стартувала за планом на всіх чотирьох кластерах компанії. Для роботи було залучено 11 одиниць агрегатів, з урахуванням нової техніки, яку нещодавно придбали в агрохолдингу. Також всі підприємства були забезпечені необхідним матеріалом, який необхідний для успішного завершення посівної кампанії: добрива, засоби захисту рослин, посівний матеріал та інше», — повідомляють в компанії.

Окрім цього, не дивлячись на ситуацію, яка склалася у світі у зв’язку з епідемією COVID-19 та карантин, посівна компанія пройшла успішно.

«Спеціалісти холдингу дотримувались всіх санітарних норм та використовували засоби захисту: рукавички, маски, антисептичні засоби. Також було організовано щоденний замір температури всіх співробітників A.G.R. Group. Жодного випадку зараження коронавірусною інфекцією на підприємствах агрохолдингу не було зафіксовано», — інформує прес-служба агрохолдингу.

Зазначається, що цьогорічну посівну в агрохолдингу проводили в установлені агротехнічні строки, коли ґрунт був достатньо прогрітий.

«Для кукурудзи оптимальний час посіву, коли ґрунт на глибині 5-10 см прогрівається до температури 8-10°С, а для сої — 12-14°С. Через погодні умови, кожна доба запізнення з посівом кукурудзи, означала б зниження врожайності на 1%. Тому ми вирішили не чекати з початком посівних робіт. Завершення кампанії також було здійснено згідно нашим планам», — говорить головний агроном A.G.R. Group Олександр Аракелян.

Також, голова Правління A.G.R. Group Ігор Шестопалов відмітив, що в будь-якому разі Україна буде з врожаєм, не дивлячись на ті виклики, які перед нами стоять в цьому сезоні.

Слідкуйте за посівною і залишайтеся в курсі останніх новин разом з SuperAgronom.com та «Посівна Онлайн 2019/20» Проект створений в партнерстві з компанією BASF.