5 червня 2020, 16:00, Насіння

Corteva втратила позиції на ринку ЗЗР України через вихід на прямі продажі насіння

Компанія звітує про ріст продажів ЗЗР за перший квартал 2020 року на своєму сайті, проте за поясненнями наших джерел мова йде про ріст продажів на дистриб'юторів та ріст продажів на агрохолдинги. За даними наших джерел, хімія Corteva Agriscience в цьому році покриє значно менше реальних посівів, а дистриб’ютори залишаться з великими залишками на складах.

Як відзначають наші співрозмовники з компаній-дистриб’юторів, після виходу Corteva Agriscience на прямі продажі насіння Pioneer з нею були розірвані багаторічні контракти найбільших дистриб’юторів. 

«Дистриб'ютори, які в минулому сезоні відмовилися від продовження контрактів з Corteva Agriscience, продавали її ЗЗР на суму більше 80 млн доларів. За один сезон дистриб'юторам, які залишились з компанією, не вдасться через свою клієнтську сітку реалізувати весь розподілений на них обсяг препаратів», — стверджують наші джерела.

Також, як нам стало відомо, дистриб'ютори, які мають на складах минулорічні залишки ЗЗР Corteva Agriscience, змушені продавати продукцію собі в мінус, оскільки Corteva знизила закупівельні ціни на нову продукцію.

Насіннєвий матеріал Brevant аграріям продавали дорожче, ніж насіння Pioneer
Читати по темі:

Отримані дані SuperAgronom.com вирішив уточнити в Corteva Agriscience та компаній-дистриб'юторів. У відповідь на інформаційний запит в Corteva повідомили, що інформація про обсяги та умови продажів є комерційною, конфіденційною і не підлягає розголошенню. Умови співпраці з компанією доступні виключно клієнтам та партнерам. З переліком офіційних дистриб’юторів ЗЗР можна ознайомитися на сайті компанії.

SuperAgronom.com вислав запити на всіх дистриб’юторів із уточненням ситуації на їх складах. Дані опитування ми будемо публікувати в режимі реального часу.