25 травня 2020, 12:00, Урожай

Названо регіони, які зазнали найбільших втрат посівів цукрових буряків

Про це в коментарі Latifundist.com повідомив директор «Науково-практичного центру бурякоцукрового виробництва» Олександр Коротинський.

«У Західному регіоні (Львівська, Волинська, Рівненська області) сходи були досить строкаті, через відсутність запасів вологи у верхньому шарі ґрунту. Найкраща ситуація з сходами буряка була в Хмельницькій і Тернопільській області і станом на 10 травня на деяких полях вже були буряки, які мали 3 пари справжніх листків. Щільність після рясних опадів у регіоні повинна вийти на 100 тис. рослин на гектар. Пересіви в даному регіоні були на незначних площах (через ураження заморозками)», — зазначив експерт.

У Центральному регіоні (Вінницька, Київська, Полтавська області) через нестачу вологи утворилися суховії, що призвело до незначних втрат посівних площ під цукровим буряком. Деякі площі були швидко пересіяні, завдяки чому з рясними опадами наприкінці квітня очікуються хороші результати.

У Східному регіоні (Харківська область), за словами експерта, цукровий буряк заморозками не зашкодить, суховії шкоди також не заподіяли. Опади були досить невеликими, але водночас вони значно покращили стан рослин. На всіх площах сходи цукрових буряків сформували 1 пару справжніх листків, на кращих полях вже присутні 2 пари справжніх листків.

«По всій Україні на цукрових полях триває боротьба з буряковим довгоносиком. Найбільша кількість на квадратний метр даного шкідника спостерігалося в Київській області. В залежності від термінів сівби по всіх регіонах вже було проведено 1-2 обробітки», — підсумував фахівець.