24 листопада 2016, 14:27, Насіння

Гібриди кукурудзи угорської селекції можна висівати на 2-3 тижні раніше

Нові гібриди кукурудзи угорської компанії Woodstock Kft. здатні мінімізувати ризики вирощування завдяки більшій холодостійкості та пластичності. Детальну інформацію про нову лінійку кукурудзи та особливості окремих гібридів розповів директор селекційної компанії Габор Мароши в інтерв’ю ТД «Соєвий вік».

Він зазначив, що новинки є результатом селекційної роботи, розпочатої ще 12 років тому, коли компанія поставила перед собою мету отримати гібриди, що здатні проростати при температурі +5 градусів та пристосовуватись до стресових умов середовища.

Більш ранні строки сівби – на 2-3 тижні – дають можливість використати зимовий запас вологи повною мірою, уникнути липневої спеки, що спалює пилок кукурудзи, прискорити збирання восени. Завдяки зсуву строків вегетації вдається отримати не лише більший врожай зерна, а й підвищити його якісні показники, знизити вологість та витрати на післязбиральну обробку, забезпечити повніше використання добрив.

Коментуючи перспективність окремих гібридів, Габор Мароши назвав найбільш цікавими для українських виробників гібриди ТК-175 (ФАО 220),ТК-195 (ФАО 220), ГС-240, ТК-260 та ГС-210. Зокрема ТК-175 і ТК-195 можна висівати вже при температурі +6 градусів, до того ж останній відзначається найвищою посухостійкістю. Інтенсивні гібриди ГС-240 і ТК-260 є найбільш урожайними, але потребують високої агротехніки: відсутності бур’янів, забезпечення добривами і вологою. Натомість новий ГС-210, який зареєстровано лише 2 роки тому, є надзвичайно адаптивним до умов вирощування і здатен формувати урожай на 10-15% вищий, ніж місцеві сорти.