24 травня 2020, 13:00, Техніка

Kverneland представив новий інтелектуальний культиватор

Про це повідомляє Traktorist.ua.

Turbo T i-Tiller з динамічним контролем тяги на ходу був розроблений інженерами Kverneland Group для забезпечення оптимальної якості роботи при мінімальних експлуатаційних витратах. Крім того, застосування культиватора здатне зменшити вплив на навколишнє середовище, оскільки він здатний підлаштовуватися під конкретні умови роботи.

Налаштування робочої глибини, а також висоти вирівнювального обладнання здійснюється натисканням кнопки на ISOBUS-терміналі трактора. Залежно від ґрунтових умов регулювання здійснюється безпосередньо на ходу: система Auto-Depth автоматично встановлює всі гідравлічні циліндри, дозволяючи збільшити швидкість обробітку. Для досягнення економії палива, регулювання глибини безпосередньо пов'язане з динамічним контролем тяги. Завдяки злагодженій роботі цих систем досягається оптимальна синергія трактора і культиватора.

Динамічна система контролю тяги на ходу передає вагу від передніх коліс до зчіпному пристрою трактора, щоб підвищити тягу і зчеплення з трактором. При роботі на нерівній поверхні виконується постійне регулювання тиску для підтримки вибраних налаштувань. У результаті цього зменшується витрата палива, знижується знос шин за рахунок контролю ковзання, а також поліпшується структура ґрунту завдяки запобіганню ущільнень.

Інтелектуальна система Auto-Protect покликана мінімізувати можливі простої техніки до нуля. Вона реагує на перешкоди або побічні сили (праворуч/ліворуч або на обидві сторони разом), захищаючи раму машини від перевантажень. Система піднімає машину, якщо значення перевищують певний значущий рівень, наприклад, якщо оператор хибно оцінює вплив сил на машину або неправильно керує, перевищуючи максимальну силу тяги. Це збільшує термін служби агрегату.

«Реалізовані на культиваторі Turbo T i-Tiller інтелектуальні системи економлять паливо, підвищують комфорт роботи оператора, продовжують термін служби агрегату і захищають навколишнє середовище, запобігаючи ущільненню ґрунту», — зазначає виробник.