21 травня 2020, 10:00, Україна

Професія агронома затребувана серед випускників аграрних вишів

Про це йдеться в матеріалі «АгроАбітурієнт: на кого можна вивчитися у Сумському НАУ» на AgroRobota.com.ua.

Так, за результатами 2019 року до переліку найбільш популярних спеціальностей в СНАУ увійшли: «Право» (210 заяв), «Агрономія» (161 заяв), «Геодезія та землеустрій» (119 заяв), «Екологія» (102 заяви) і «Харчові технології» (100 заяв).

«Не беручи до уваги кількість поданих заяв на спеціальність «Право», саме «Агрономія» стала найбільш популярною аграрною спеціальністю при вступі-2019 у СНАУ. Тож, університет отримав 161 заяв бажаючих вступити на агронома, загальний ліцензійний обсяг спеціальності становив 60 місць», — йдеться в матеріалі.

Для студентів-агрономів на базі СНАУ діє власне навчально-дослідне господарство площею 2,6 тис. га. Дослідні поля обслуговує група інженерів-технологів за допомогою системних машин для обробітку сільгоспкультур за новими технологіями.

Зазначається також, що наприкінці минулого року в Сумського НАУ відкрили Smart полігон, який став елементом Центру точного землеробства. Його використовують у навчальному процесі для проведення науково-технічних експериментів і досліджень сільгосптехніки виробниками, проводять заняття для студентів-механіків, майбутніх фахівців агрономічних і будівельних спеціальностей і курси підвищення кваліфікації та перепідготовки.