20 травня 2020, 18:00, Посівна

Весняна посівна пройшла в штатному режимі — радник президента

Про це інформує прес-служба Офісу президента.

«На тлі надзвичайної ситуації вдалося забезпечити всі необхідні ресурси (пальне, добрива, техніка) українські агропідприємства в повному обсязі. Сьогодні досягнута головна мета — закладені всі передумови для врожаю-2020», — заявив Олег Устенко.

Аграрії звернули увагу на те, що на тлі економічних проблем через епідемію коронавірусу загострюється питання фінансових ресурсів для фермерських господарств. Також викликає занепокоєння загибель близько 5-8% озимих посівів. Найбільші втрати, за інформацією представників АПК, — в Одеській області, де загинула майже половина загальних посівів.

На думку аграріїв, Україні необхідно звернутися до практик стимулювання національного виробництва сільгосптехніки та мінеральних добрив.

Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Висоцький повідомив, що зараз розробляється механізм компенсації за кредитними ставками для аграріїв.

Слідкуйте за посівною і залишайтеся в курсі останніх новин разом з SuperAgronom.com та «Посівна Онлайн 2019/20» Проект створений в партнерстві з компанією BASF.