20 травня 2020, 17:05, Україна

На Хмельниччині ягідництво розвивають за рахунок кооперативів

Про це інформує прес-служба Департаменту АПР Хмельницької ОДА.

Протягом уже двох років на території Дунаєвецького району працює сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Ягідний рай». Кооператив заснували понад два десятки жителів громади, виявивши бажання спільно займатись ягідництвом на своїх присадибних ділянках.

Розпочав свою діяльність кооператив за підтримки агрохолдингу «Континентал Фармерз Групп». Згодом ягідникам вдалось привернути увагу та заручитись допомогою Посольства Королівства Нідерландів в Україні. Допомога іноземних інвесторів включає в себе не лише фінансову та технологічну підтримку, а й проведення різноманітних навчальних семінарів.

«Кооператив має гарні перспективи розвитку, поповнюється новими членами та, відповідно, збільшує свої площі насаджень та дохід. В минулому сезоні, члени кооперативу за десять днів збору урожаю малини отримали приблизно по 30-35 тисяч гривень на сім’ю. В цьому році уже укладено договір співпраці з ТДВ «Сатанівський консервний завод», — повідомили в обласному Департаменті АПР.

Нагадаємо, загалом в Хмельницькій області площі ягідних культур сягають 749 га, в тому числі: суниця — 232 га; смородина — 246 га; малина — 177 га та інші 45 га.