18 травня 2020, 17:00, Технології

Лабораторія у Швеції досліджуватиме технології виготовлення запчастин для сільгосптехніки

Про це з посиланням на прес-службу компанії повідомляє Traktorist.ua.

Лабораторія знаходиться у м. Оверум (Överum, Швеція) у Väderstad Components AB, що виробляє зношувальні деталі із загартованої сталі світового класу з 2001 р. Оснащена різноманітними верстатами та системами для випробувань запчастин на міцність, у роботі лабораторії задіяно 50 працівників та 40 роботів, які працюють у дві зміни. Вони виготовляють важливі деталі для ґрунтообробної техніки, які виконують важку роботу. За словами виробника, саме від цієї стадії виробництва залежить продуктивність, експлуатаційні витрати та довговічність обладнання.

До роботи у лабораторії залучено провідних науковців та фахівців у галузі металургії з  великий досвідом. Вони проводять тестування різних зразків металів та матеріалів, з яких виготовляють деталі до техніки Väderstad. Адже термін її служби значною мірою залежить від міцності зношувальної деталі й твердості матеріалу, з якого вона виготовлена. 

«Металурги добре знають, що зробити матеріал твердим не так складно. Хитра річ — зробити його міцним. Ось чому Väderstad працює над тим, щоб знайти ідеальний баланс між твердістю та міцністю», — відзначили в компанії.