18 травня 2020, 13:00, Посівна

Сумські аграрії перевиконали план сівби кукурудзи

За даними обласного Департаменту АПР, станом на звітну дану соєю засіяно 58,4 тис. га, або 55%, кукурудзи на зерно посіяно 413,3 тис. га, що вище від прогнозованих площ. Продовжується сівба гречки, якої посіяно — 2,5 тис. гектарів, або 32% до прогнозу.

За даними Сумського обласного центру з гідрометеорології опади поповнили вологозапаси ґрунту на 20-26 мм, або 40-50% до місячної норми, що на рівні середніх показників минулих років.

Інститут сільського господарства Північного Сходу НААНУ повідомляє, що вміст продуктивної вологи в орному горизонті від 23 до 25 мм, котра капілярно з’єдналась з вологою нижніх горизонтів ґрунту. Цього запасу продуктивної вологи достатньо для оптимального розвитку рослин ранньої групи і отримання повноцінних сходів пізніх культур. Запаси продуктивної вологи в метровому горизонті ґрунту складають 155-160 мм. Озима пшениця знаходиться в фазі виходу в трубку. На посівах ярих зернових на полях відмічено початок фази кущення.

Загалом погодні умови сприяють аграріям області завершенню посівної кампанії.

Слідкуйте за посівною і залишайтеся в курсі останніх новин разом з SuperAgronom.com та «Посівна Онлайн 2019/20» Проект створений в партнерстві з компанією BASF.