13 травня 2020, 14:15, Урожай

Травневі опади позитивно вплинули на ріст і розвиток сільгоспкультур

За даними УкрАгроКонсалт, стан озимих культур на більшості площ оцінюється як добрий та задовільний, ярі культури перебувають в хорошому стані.

«Перша декада травня характеризувалася помірно теплою погодою, в останні дні зі значним зниженням температури повітря. Середня температура повітря на більшій частині території була близькою до норми», — йдеться в повідомленні.

Дефіцит опадів, низька відносна вологість повітря і недостатні запаси вологи в ґрунті, які спостерігалися протягом березня-квітня, були несприятливими факторами для всіх сільськогосподарських культур і сприяли виникненню повітряної, а місцями (на півдні і південному сході) і ґрунтової посухи.

Зазначається також, що у квітні було зафіксовано рекордну кількість днів з заморозками в повітрі, на поверхні ґрунту, які на окремих полях привели до часткового пошкодження посівів ярого ячменю, гороху і цукрових буряків.

Читати по темі: Травень 2020: виклики для агрономів, ризики, можливі рішення у вирощування пшениці, ячменю, сої та кукурудзи