7 травня 2020, 13:00, ЗЗР

ЄС не продовжить дозвіл на використання манкоцебу та бромоксинілу

Про це повідомляє European Commission.

Існуючі дозволи на засоби захисту рослин, що містять манкоцеб, будуть відкликані, і такі продукти більше не будуть розміщуватися на ринку. Непоновлення затвердження засноване на науковій оцінці, проведеної відповідно до Регламенту (ЄС) № 1107/2009 спеціалістами з країн-членів Європейського Союзу та Європейського агентства з безпеки харчових продуктів (EFSA).

Це рішення стосується тільки розміщення на ринку манкоцебу та засобів захисту рослин, що містять його. Після непоновлення затвердження і закінчення всіх пільгових періодів для запасів продуктів, що містять цю речовину, будуть зроблені окремі дії для швидкого зниження всіх існуючих залишків речовини в продуктах харчування (очікується в третьому кварталі 2020 року). Після цього продукти харчування з більш високим рівнем залишків манкоцеб не зможуть більше розміщуватися на ринку ЄС.

Передбачувана дата прийняття: 3 квартал 2020 р

Передбачувана дата вступу в силу: 20 днів після публікації в Офіційному журналі ЄС.

Остаточна дата коментарів: 60 днів з моменту повідомлення.

Також держави-члени ЄС повинні відкликати дозволи на засоби захисту рослин, що містять бромоксиніл. Непоновлення затвердження засноване на першій оцінці речовини для використання в якості активної речовини-пестициду в ЄС відповідно до Регламенту (ЄС) № 1107/2009.

Рішення стосується лише розміщення на ринку цієї речовини і засобів захисту рослин, що містять його. Після незатвердження і закінчення всіх пільгових періодів для запасів продуктів, що містять цю речовину, щодо залишків бромоксинілу можуть бути зроблені окремі дії з окремим повідомленням.

Пропонована дата прийняття: 4 квартал 2020 р

Пропонована дата вступу в силу: 3 дня після публікації в Офіційному журналі ЄС.

Остаточна дата коментарів: 60 днів з моменту повідомлення.