10 травня 2020, 11:00, Світ

Вчені знайшли спосіб підвищення врожайності батату

Про це повідомляє phys.org.

«Мікробом рослини сильно впливає на її здоров'я і розвиток. Ми прагнули краще зрозуміти мікробіом батату, проводячи його дослідження і оцінюючи посадки в умовах ферм», — розповіла науковець Брук Біссінгер.

Разом з колегами вони працювали над дослідженням, спрямованим на виявлення та розробку корисних мікроорганізмів, які захищали б батат від шкідливих комах. В ході дослідження фахівці виявили, що мікробіом батату за своєю двоетапною моделлю розвитку схожий з іншими вже добре вивченими сільгоспкультурами.

«Ми встановили разючу мінливість мікроорганізмів, складових мікробіом солодкої картоплі, в межах одного фермерського господарства. Попри цю мінливість, ми знайшли спільні риси однакового розвитку мікробіома на різних полях одного господарства і на полях різних господарств, але в межах одного регіону», — повідомив Чарльз Пепе-Ранні, провідний автор статті, вчений в області мікробної геноміки.

Зі слів вчених, це перше дослідження мікробіома батата з використанням сучасної технології секвенування наступного покоління. Його результати є важливим кроком у вивченні мікробіома для підвищення врожайності даної сільгоспкультури.