30 квітня 2020, 15:00, Україна

З настанням травня в Україну прийдуть довгоочікувані дощі

За даними моніторингу Метео Фарм, 1 травня в західних, центральних та північних областях очікуються дощі, місцями з грозами. На Сході та Півдні сухо, лише в Одеській області в поодиноких районах пройдуть несуттєві опади.

2 травня дощі не полишать територію північних та західних областей. В Київській, Житомирській, Хмельницькій областях слід очікувати значних опадів, подекуди їх кількість досягатиме 13 мм. Також частково дощі охоплять центральні і навіть південні області (Одеська, Миколаївська). На Сході збережеться суха та сонячна погода.

3 травня дощові хмари охоплять всю територію України. Значні опади очікуються на Заході, а також в Київській, Житомирській, Вінницькій областях, їх кількість місцями досягатиме 15 мм. На решті території пройдуть помірні опади.

«Попри дощову погоду температура повітря на травневі свята буде досить високою. Нічні температури на всій території України коливатимуться від +6 до +12°С, лише на Заході прохолодніше — +3…+12°С. Денна температура в західних областях становитиме +12…+23°С, на Півночі — +15…+25°С. В південних та центральних областях прогнозується +17…+26°С. На Сході найтепліше, денні температури перебуватиме в межах +20…+27°С. Вітер переважатиме східного, південно-східного напрямку, середня швидкість вітру становитиме 2-5 м/с», — свідчать дані прогнозу Метео Фарм.

Детальніше про вологість та температуру ґрунту, тривалість сонця та ймовірність опадів дізнавайтесь з агрометеорологічного прогнозу погоди на meteo.farm.