28 квітня 2020, 15:10, Посівна

Посівна соняшнику та кукурудзи на полях МХП у Львівській області завершена

 «У суботу останні 100 га соняшника досіяли, а в п'ятницю — кукурудзу. Сівбу сої плануємо завершити до 1 травня, а 24 квітня 800 га засіяли. На декілька днів змістились терміни посівної, бо були приморозки -1-2 °С, які тиснули посіви», — розповів агроном.

Віктор Чорний поділився, що раніше добре було: посіяли ранню групу — пішов дощ; посіяли пізню групу — пішов дощ. Цьогоріч погода аграріїв «не балує», а підносить сюрпризи. 

Нюанси та особливості посівної, стан озимив в західних областях
Читати

У компанії пристосовуються до нових умов, змінюють підходи до технологій. Проводять культивацію без великого розриву, а це в свою чергу теж впливає на терміни сівби. Техніка працює, ґрунт обробляється, люди в полях. 

Головний агроном ТОВ «Захід-Агро МХП» додав, що ріпак потрапив в стресову ситуацію. Частково рослини, що вийшли з зими, обгоріли, але точка росту не пошкоджена. Культура зараз в задовільному стані. Погода врегулювала їхніх ріст, тому агроном не прогнозує високих, завальних ріпаків, але надіється, що на врожай це сильно не вплинуло. 

«У нас не було пилових бур, але були сильні вітри, трохи хурделило. Місцями, де ми маємо піщані поля, то рядки позасівавало, але це поодинокі випадки. Сильної шкоди воно нам не принесло»,  — зауважив Віктор Чорний.

Наталія Демчук, SuperAgronom.com