29 квітня 2020, 09:00, Техніка

Компанія BEDNAR провела демонстрацію результатів сівби сівалкою Omega

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Демонстрація проводилася на посіві гороху (норма 240 кг/га) із внесенням добрив у міжряддя (50 кг/га). 

Варто зазначити, що норма на сівалках Omega регулюється за допомогою електричного дозатора (на кожній секції бункера) у діапазоні від 0,6 кг до 650 залежно від швидкості роботи. Для сівби гороху була використана котушка об’ємом 790 см³, для внесення добрив — 400 кг/га. Сівалка агрегатувалася з трактором потужністю 340 к.с.

Згідно демонстрації сходів гороху була відмічена відсутність травмування насіння під час завантаження сівалки. Завантаження відбувалося за допомогою бункера-перевантажувача зі шнеком. 

Проведення сівби відбувалося на оптимальну глибину 4 см, яка була отримана в першу чергу завдяки розташуванню висіваючих сошників на паралелограмах. Це забезпечило ідеальне копіювання поверхні ґрунту.

Другим фактором, який вплинув на рівномірність сходів, виробник вважає попередню підготовку посівного ложа, яка проводилася сівалкою одночасно із сівбою. 

Слід зазначити, що під демонстраційний посів було надане зоране поле. Задля уникнення проведення додаткових операцій з підготовки посівного ложа, було вирішено зробити підготовку дворядною дисковою бороною на глибину 4 см, якою обладнана сівалка Omega. Передній та широкий офсетні котки ущільнили поверхню перед посівом, для кращого збереження вологи.

У господарстві, де проводилась демонстрація, сходами цілком задоволені. 

Компанія BEDNAR Україна заявила про можливість замовлення демонстрації сівалки OMEGA.