29 квітня 2020, 11:00, ЗЗР

Зареєстровано перший на ринку гербіцид на основі L-глюфосинат-амонію

Про це повідомляє news.agropages.com.

L-глюфосинат-амоній був вперше виявлений в ґрунтових бактеріях streptomyces bialaphos, які продукують цю речовину, що метаболізується в рослинах і перетворюється в L-глюфосинат і бімолекулярні амінокислоти.

До теперішнього часу L-глюфосинат-амоній є єдиним природним аллелопатичним гербіцидом, що містить структуру CPC.

Велика частина глюфосинат-амонію на ринку є сумішшю 50:50 L-глюфосинату і D-глюфосинату, де справжня гербіцидна активність проявляється L-глюфосинатом, тоді як D-глюфосинат не активний і замість цього випускає хіральні токсини в навколишнє середовище.

Jinbaisu є контактним токсичним, неселективних і не залишковим гербіцидом, з обмеженою провідністю в рослинах. Він пригнічує L-глутамінсинтетазу (GS) і перешкоджає функціонуванню GS (синтез білка і транспорт аміаку), що призводить до накопичення іонів амонію в клітинах, синтезу амінокислот і придушення фотосинтезу, розщепленню хлорофілу.

У порівнянні з рацемічним глюфосинатом, Jinbaisu має високу ефективність, швидке всмоктування і вибіркову гербіцидну дію, зменшуючи відростання бур'янів. Препарат також менш схильний до впливу температури, вологості і опадів.

Активність Jinbaisu приблизно в чотири рази вище, ніж у гліфосату, в два рази вище, ніж у параквату, і більш ніж в два рази вище, ніж у рацемічного глюфосинату, що дає гарне співвідношення ціни і якості. Це є перевагою у відповідь на національний плану дій Китаю по використання пестицидів з нульовим зростанням до 2020 року.

Передбачається, що цей природний аллелопатичний гербіцид, вироблений шляхом біологічної ферментації, займе своє місце як «зелений» продукт для обробок плантацій в Китаї.

У 2019 компанія Yonon запустила свій технічний проект з виробництва глюфосинату обсягом 10 000 тонн в Нінся. У 2020 році відбулася перша реєстрація L-глюфосинат (Jinbaisu), що, як очікується, призведе китайську індустрію неселективних гербіцидів до нової ери.