28 квітня 2020, 14:06, Посівна

У деяких регіонах України нарешті пройшли опади

Зокрема, як повідомив SuperAgronom.com Василь Хобзей, агроном господарства ПП «Богдан і К», що у Снятинському районі на Івано-Франківщині, в неділю, 26 квітня, там випало 15 мм опадів. За його словами — дуже вчасно. У господарстві якраз розпочинають сіяти сою. Агроном зазначив, що на найближчі 5 днів прогнози знову обіцяють дощі.

Щедрі дощі пройшли також на Вінниччині. Як розповів Сергій Грушко, агроном ТОВ «Аграна Фрут Лука», на околиці обласного центру, в с. Лука Мелешківська, випало до 30 мм. Але так не у всіх районах.

За повідомленнями місцевих агрономів, на межі між Вінницькою та Хмельницькою областями, в неділю випало близько 10 мм. Тоді як на Шепетівщині (Хмельницька обл.) — взагалі 0.

Динамічна інфографіка АгроПогода України 2015-2020 рр.

Читати

Пощастило також Решетилівському району Полтавщини. За словами Олександра Коропченка, агронома ТОВ «Бурат-Агро», там недільні опади були на рівні 22 мм. На Черкащині, у Смілянському районі, випало трохи менше — 14 мм, однак для області, яка виявилась однією з тих, що найбільше постраждали від посухи, що «тягнулася» ще з минулого року, — це вже добре.

Пощастило не всім. Зазвичай «зволожену» Волинську область останнім часом опади оминають. Так, у Любомльському районі не випало жодної краплі. В Іваничівському — лише 0,5 мм.

На півдні, зокрема на Херсонщині, — сухо. І, за даними ресурсу Метео Фарм, раніше суботи опадів тут не передбачається.

Алла Гусарова, SuperAgronom.com