28 квітня 2020, 10:00, Урожай

Брак вологи вплинув на стан посівів озимих та ярих культур

За даними аналітиків УкрАгроКонсалт, у другій декаді квітня протягом 1-3 днів майже на всій території спостерігалися опади, але кількість їх була незначною. В Одеській, Хмельницькій, Житомирській, Рівненській та Волинській областях середня кількість опадів становила лише 1-4 мм. На решті території — від 6 до 11 мм. Протягом останнього тижня опади були відсутні. Запаси продуктивної вологи під озимими культурами в орному шарі ґрунту (0-20 см) на більшості площ були недостатніми.

Погодні умови другої і початку третьої декад квітня, з огляду на значний дефіцит опадів, низьку відносну вологість повітря, недостатні запаси вологи в ґрунті і заморозки різної інтенсивності, виявилися несприятливими для нормального росту і розвитку озимих і ярих зернових. Заморозки і суховійні явища негативно впливають на темпи розвитку озимих і ранніх ярових зернових. Стан озимих і ярих зернових задовільний.

Читати по темі: Сильні вітри та пилові бурі: як впливає весняна погода на захист рослин. Рекомендації фахівців щодо захисних обробок посівів